Massage

Massage met verrijkte hennepzaadolie

een moment van rust en bezinning

Bij onderstaande massages gaat het om het aanbrengen van heilzame olie die met zachte vloeiende bewegingen door de huid opgenomen wordt. De olie is gemaakt op basis van hennepzaadolie waarin enkele weken hennepblad gedrenkt waardoor de werkzame stoffen (o.a. CBD) in de plant afgegeven worden aan de olie. Het doel is om de deze stoffen hun ondersteunende werk te laten doen en is gericht mensen met klachten die het gevolg zijn van (langdurige) stress of mensen bij wie de ziekte kanker is geconstateerd.

Een stevige massage kan fijn zijn, echter voor een lichaam dat veel stress ervaart is het essentieel dat de massage zacht wordt uitgevoerd, er warmte en rust van de massageruimte uitstraalt en er zachte materialen gebruikt worden. Dit is ook wat je gaat ervaren als je een afspraak maakt.

Massage bij stress

Deze massages zijn gericht op mensen die zich in een stressvolle periode bevinden. Bijvoorbeeld een burn-out, een scheiding, overprikkeling door situaties die worden ervaren in de buitenwereld. Denk aan bijv. A(D)HD, aandoeningen binnen het autisme spectrum of mensen die de heftige gevolgen ondervinden van het leven met een narcistische partner of werkgever.

Massage bij stress

Veel hooggevoelige mensen trekken als een magneet bovenstaande situaties en personen aan, wellicht met als doel om weerbaarder te worden en/of ermee te leren omgaan. Met ervaringen met bovenstaande situaties en personen en de gevolgen ervan ben ik als geen ander bekend maar heb me gestaag door die louterende perioden heen geworsteld. Nu zie ik ze als de meest waardevolle groeimomenten waarbij daarnaast duidelijk werd dat stress één van de meest ziekmakende factoren is waar we als mens mee te maken kunnen krijgen.

Een moment van ontspanning, een stukje aandacht speciaal voor jou; door de massage, het ‘leegmaken van je hoofd’ en een kort gesprek kan je dan nét op andere gedachten gebracht worden waardoor je een duwtje in de juiste richting krijgt en weer verder kan.

Massage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. Zowel op geestelijk als lichamelijk gebied laten de behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie hun sporen achter. Het kan veel stress, angst, pijn, slapeloosheid en depressieve gevoelens met zich meebrengen. Je kunt stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Massage brengt geen genezing maar geeft ontspanning, ondersteunt het herstel en kan pijnstillend werken. 

Massage bij kanker

Even met de deur in huis; ieder mens draagt kankercellen bij zich. Gelukkig herstellen de meeste van die cellen zich of gaan dood en worden door het lichaam afgevoerd (apoptose). Echter, onder bepaalde, ziekmakende, omstandigheden zoals stress kunnen kankercellen zich ongeremd gaan delen waardoor bijvoorbeeld tumoren ontstaan.

Massage bij kanker

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest en brengt mensen met kanker in contact met hun eigen lichaam. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als ondersteuning bij kanker aan.

Massage bij kanker

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden; voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest heeft behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker; massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Achtergrond

In 2012 heb ik mijn bedrijf GreenCalls opgericht. Er werd gestart met het verstrekken van hennepblad voor het maken van olie. Door de positieve reacties organiseerde ik workshops in het maken van deze olie waardoor ik vaak in contact met (ernstig) zieke mensen kwam. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in de werking van de hennepplant en ben ik ervan overtuigd geraakt dat deze plant zowel de aarde als de mens kan ondersteunen en kan helpen om te helen. Ik leerde en groeide en intussen maken de workshops plaats voor massages.

Mijn goede vriendin Monique Posthumus (schrijfster van het boek ‘Kanker en Cannabis’) gaf aan dat ze erg veel baat had met de enorme ontspanning die mijn massages met verrijkte hennepzaadolie haar gaven tijdens haar ziekte periode. Ze drukte me op het hart hier vooral mee door te gaan, sterker nog, ze liet het me haar beloven. En die belofte staat, uiteraard!

Intussen trok, naast de commerciële kant, de menselijke kant van mijn werk steeds meer mijn aandacht. Ik gaf inmiddels massages aan familie en kennissen en kreeg vaak als feedback dat er een enorme rust ervaren werd. Om inzicht te krijgen in de complexiteit van ernstige ziekten waar ik in mijn werk mee te maken krijg ging ik (massage) cursussen volgen en werd ik uiteindelijk toegelaten bij het Instituut voor Massage bij Kanker om een HBO opleiding te volgen. Inmiddels mag ik me oncologisch massage therapeut noemen.

Het tarief is 50 euro voor max. 1,5 uur. In geval van ziekte wordt er voorafgaand aan de massage een intakeformulier gestuurd en deze wordt kort besproken tijdens je bezoek. Na de massage is er tijd en ruimte om wat te drinken en eventueel ervaringen te delen. 

Contact

Blijf op de hoogte

Je aanmelding is binnen! Oeps! Er ging iets verkeerd

Webdesign by iv-agency